ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ (αναφερόμενη εφεξής ως η «Εταιρεία») με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, προστατεύει την ιδιωτικότητά σας και χειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις αρχές  της νομιμότητας και διαφάνειας. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε εξαρτώνται από το προϊόν ή την υπηρεσία που έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί με εσάς σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Αυτή η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων απευθύνεται :

  • Σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι υφιστάμενοι ή δυνητικοί πελάτες της Εταιρείας
  • Σε φυσικά πρόσωπα που είναι προμηθευτές ή αντισυμβαλλόμενοι της Εταιρείας
  • Σε επισκέπτες των εγκαταστάσεων της Εταιρείας
  • Σε επισκέπτες της ιστοσελίδας

και παρέχει:

  • Επισκόπηση των λόγων για τους οποίους η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιεί αυτή την επεξεργασία, σύμφωνα με την κείμενη Εθνική Νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (2016/679) της ΕΕ (GDPR)
  • Πληροφορίες σχετικά με το ποιοι, πέραν της Εταιρείας, και για ποιους σκοπούς γίνονται αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων που έχουν συλλεχθεί
  • Ενημέρωση σχετικά  με τα δικαιώματά σας ως προς την πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, εναντίωση και φορητότητα των δεδομένων σας.

Για τη διευκόλυνσή σας στην ανάγνωση της παρούσας, σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα αναφέρονται ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», «προσωπικά δεδομένα» ή «προσωπικές πληροφορίες». Επίσης με τον όρο «επεξεργασία» αναφερόμαστε στη συλλογή, καταχώρηση, χρήση, προσαρμογή ή μεταβολή, προστασία, μεταβίβαση, αποθήκευση και διαγραφή/καταστροφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια επί αυτών.

Για τους σκοπούς αυτής της ενημέρωσης, ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα νοούνται οποιεσδήποτε πληροφορίες που αφορούν εσάς, με τις οποίες εξακριβώνεται ή μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητά σας και οι οποίες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και δεδομένα αναγνωριστικά της ηλεκτρονικής ταυτότητάς σας, όπως η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP Address) ή ο αριθμός ταυτότητάς σας.

Η παρούσα ενημέρωση ΔΕΝ απευθύνεται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.

  1. Κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργαζόμαστε

1.1 Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

  • Δεδομένα ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, φύλο, ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ημερομηνία και τόπος γέννησης, φύλο κ.λπ.
  • Δεδομένα επικοινωνίας, όπως ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμό σταθερού και κινητού τηλεφώνου
  • Δεδομένα οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης, όπως επάγγελμα, εισοδήματα, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, δεδομένα φορολογικής και εισοδηματικής φύσης
  • Δεδομένα που αφορούν σε αναγνωριστικά στοιχεία της ταυτότητάς σας, τα οποία παρέχονται από καταγραφικές τηλεφωνικές συσκευές ή εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, όπως διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου(IPaddress) ή άλλα δεδομένα που παρέχονται μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών ως στοιχεία αναγνωρίσεως θέσεως, καθώς και δεδομένα πλοηγήσεως στον ιστότοπο της Εταιρείας(Cookies)
  • Δεδομένα εικόνας και ήχου που συλλέγονται από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) και τις καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών
  • Πληροφορίες που περιέχονται στο βιογραφικό σημείωμα από υποψήφιους εργαζόμενους.

 

  1. Γιατί συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Όπως αναφέρθηκε, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε την ιδιωτικότητά σας και να χειριζόμαστε τα δεδομένα σας με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Ως εκ τούτου, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους παρακάτω λόγους:

2.1 Για την εξυπηρέτησή σας, ως πελάτες ή προμηθευτές της Εταιρείας

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να σας παρέχουμε προϊόντα, υπηρεσίες καθώς και πληροφορίες για αυτά. Η εν λόγω επεξεργασία εξυπηρετεί σκοπούς, όπως ενδεικτικά:

  • Την κατάρτιση και εκτέλεση των συμβάσεων μαζί σας, ως πελάτες ή προμηθευτές της Εταιρείας καθώς και την αναγκαία επικοινωνία μαζί σας
  • Την παροχή πληροφοριών για τα προϊόντα της Εταιρείας
  • Την αποστολή προωθητικών/ενημερωτικών, διαφημιστικών προγραμμάτων της Εταιρείας
  • Την ενημέρωσή σας για προϊόντα και υπηρεσίες που ήδη απολαμβάνετε
  • Τη διεξαγωγή ερευνών.

 

2.2  Για τη διαχείριση των λειτουργιών της Εταιρείας

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επειδή αυτό είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική λειτουργία της Εταιρείας και για τη συμμόρφωση με τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της. Η εν λόγω επεξεργασία εξυπηρετεί σκοπούς, όπως ενδεικτικά:

  • Την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας ενώπιον δικαστικών και άλλων αρχών στο πλαίσιο οποιασδήποτε δικαστικής ή εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών
  • Τη συμμόρφωση της Εταιρείας με υποχρεώσεις που επιβάλλονται σε αυτήν από το ισχύον νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως ενδεικτικά οι οδηγίες και αποφάσεις εποπτικών αρχών και δικαστηρίων, η φορολογική νομοθεσία, κλπ
  • Την εξεύρεση προσωπικού με την ανάρτηση αγγελιών εργασίας
  • Την διεξαγωγή ερευνών αναφορικά με τη χρήση των προϊόντων μας και την ικανοποίηση των πελατών ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες
  • Την προστασία προσώπων και περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, μέσω της εγκατάστασης συστημάτων βιντεοεπιτήρησης (CCTV)
  • Την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της Εταιρείας, μέσω προωθητικών ενεργειών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Νομικές βάσεις επεξεργασίας

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της νομιμότητας και διαφάνειας. Η επεξεργασία βασίζεται σε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:

  • Για να εκτελέσουμε μια σύμβαση που έχουμε συνάψει μαζί σας. Μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να παρέχουμε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που έχετε ήδη ή μας έχετε ζητήσει
  • Για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές υποχρεώσεις μας. Η Εταιρεία πρέπει να εναρμονίζεται με το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της.
  • Για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας στο πλαίσιο επιδίωξης νόμιμων επιχειρηματικών σκοπών. Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να καταστήσουμε την επικοινωνία μας μαζί σας πιο συναφή και εξατομικευμένη και να δημιουργήσουμε μία αποτελεσματική και αποδοτική ενημέρωση και επικοινωνία για εσάς σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Επειδή έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας. Κατά καιρούς ενδέχεται να χρειαστούμε τη συγκατάθεσή σας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για έναν ή περισσότερους από τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω.
  1. Ποιοί είναι οι αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε από τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω (ενότητα 2) ή σε περίπτωση που μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας. Υπό τις προαναφερόμενες περιστάσεις, οι αποδέκτες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να είναι:

  • Εποπτικές, ρυθμιστικές, ανεξάρτητες και δικαστικές αρχέςκαθώς και φορείς του Δημόσιου Τομέα (π.χ. οικεία Δ.Ο.Υ) στον βαθμό που υφίσταται κανονιστική υποχρέωση.
  • Πιστωτικά ιδρύματα για την εκτέλεση των συμβάσεων, εντολών και συναλλαγών μαζί σας
  • Σε εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο Επιχειρήσεων ή το ίδιο δίκτυο συνεργατών με την Εταιρεία
  • Συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρείες ή συνεργαζόμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι καθώς και δικαστικοί επιμελητές για το χειρισμό δικαστικών ή εξωδικαστικών υποθέσεων
  • Ελεγκτικές ή/και λογιστικές εταιρείες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Εταιρείας
  • Εταιρείες που διενεργούν έρευνες, αναλύσεις και προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών
  • Εταιρείες που μας βοηθούν στην αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς, προσφέροντας τεχνογνωσία, λύσεις και υποστήριξη.

 

Τα προσωπικά σας δεδομένα διαβιβάζονται σε τρίτες χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε στα πλαίσια διεκπεραίωσης των παρεχόμενων από την εταιρεία υπηρεσιών (δηλ. σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου).Στις περιπτώσεις  αυτές η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων , γίνεται εφόσον:

  • Διασφαλίζεται επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων από την τρίτη χώρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Έχουν παρασχεθεί κατάλληλες διασφαλίσεις για τη σύννομη επεξεργασία τους από τον αποδέκτη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Ελλείψει των ανωτέρω, διαβίβαση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον:

  • Η διαβίβαση είναι απαραίτητη στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης σας με την Εταιρεία
  • Η διαβίβαση γίνεται για την εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης ή υποχρέωσης εκ του νόμου
  • Η διαβίβαση είναι απαραίτητη για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείαςή τη θεμελίωση νομικών αξιώσεων
  • Έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

 

  1. Σε ποιο βαθμό υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ

Κατά τη δημιουργία και τη διεξαγωγή μιας επαγγελματικής δραστηριότητας δεν χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, εάν προβούμε στο μέλλον στη διαδικασία αυτοματοποιημένης λήψης απόφασης με κατάρτιση προφίλ θα έχουμε προηγουμένως λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας.

 

  1. Για πόσο διάστημα διατηρούμε τις προσωπικές πληροφορίες σας

Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας τουλάχιστον για όσο διάστημα διατηρούμε συμβατική σχέση μαζί σας.

Η περίοδος διατήρησης των δεδομένων σας εξαρτάται επίσης από: (i) τις απαιτήσεις της νομοθεσίας λ.χ. φορολογική νομοθεσία, απαιτήσεις διατήρησης δεδομένων (ii) τη φύση και τις απαιτήσεις της σχέσης μας μαζί σας.

Αφότου λήξει η συμβατική μας σχέση μαζί σας, τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι(20) χρόνια.

Η τήρηση των δεδομένων σας πραγματοποιείται προκείμενου:

  • Να ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα σχετικά με τη νόμιμη και διαφανή επεξεργασία των δεδομένων σας
  • Να συμμορφωνόμαστε με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις μας
  • Να προστατεύουμε τα έννομα συμφέροντα της Εταιρείας σε περίπτωση δικαστικών διενέξεων.

Ειδικότερα, δεδομένα εικόνας από συστήματα βίντεο επιτήρησης στους χώρους συναλλαγών ή στις εισόδους της Εταιρείας διατηρούνται για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) ημερών από τη λήψη και τα δεδομένα ήχου από τις τηλεφωνικές σας συνομιλίες (εφόσον ενεργοποιούνται συσκευές καταγραφής συνομιλιών) διατηρούνται υποχρεωτικά για ένα (1) έτος από την πραγματοποίηση της συνομιλίας εκτός εάν εσείς ή η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αιτηθείτε τη διατήρησή τους.

Σε περίπτωση που παρέλθει η αναγκαία περίοδος τήρησης των δεδομένων σας, αυτά θα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων της Εταιρείας, εκτός εάν η περαιτέρω τήρησή τους επιβάλλεται από την ανάγκη συμμόρφωσης με σχετική διάταξη νόμου ή συμβατική υποχρέωση της Εταιρεία.

  1. Τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα

Ως υποκείμενα των δεδομένων που τηρούμε, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα π.χ. να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς και να ελέγξετε ότι τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα, καθώς και να ζητήσετε να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, για να διαβιβάσετε τα δεδομένα αυτά σε άλλους οργανισμούς.
  • Να ζητήσετε τη διόρθωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε τυχόν ελλιπή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.
  • Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας πληροφοριών (γνωστό ως «δικαίωμα στη λήθη»). Αυτό σας επιτρέπει να ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας όταν δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε.
  • Να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας (γνωστό ως «δικαίωμα εναντίωσης») εφόσον η επεξεργασία γίνεται για σκοπούς εμπορικής προώθησης ή πρόκειται για επεξεργασία που  βασίζεται στο έννομο συμφέρον τηςΕταρείας.
  • Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, δηλαδή να τα χρησιμοποιούμε μόνο για ορισμένες περιπτώσεις, εάν:
  • αμφισβητείτε την ακρίβειά τους
  • έχουν χρησιμοποιηθεί παράνομα, αλλά δεν επιθυμείτε να τα διαγράψουμε
  • δεν χρειάζονται πλέον, αλλά θέλετε να τα διατηρήσουμε για χρήση τους σε πιθανές νομικές αξιώσεις
  • μας έχετε ήδη ζητήσει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά περιμένετε να σας επιβεβαιώσουμε εάν έχουμε νόμιμους λόγους να τα χρησιμοποιούμε

Για να υποβάλετε το αίτημά σας, μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως στο αρμόδιο γραφείο της Εταιρείας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@voutsadakis.gr.

Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει σε κάθε αίτημά σας εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για επιπλέον εξήντα (60) ημέρες ενημερώνοντάς σας σχετικά. 

Επιπλέον, μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων δεν γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.

  1. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Είναι, δε, σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις αρχές που πρέπει να διέπουν την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. 

  1. Ποιός είναι ο υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η « ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ» Ντάμπαση Αγ. Θωμάς Οινόφυτα Βοιωτίας

 

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ